maanantai 5. lokakuuta 2009




Viikonloppuun kuuluivat myös suklaa-pähkinä-cookiesit, joita tuli sen verran, että riitti niin perheelle kuin kavereillekin. Mul tuli mausta mieleen vähän ex-duunipaikkani Subwayn keksit, joten ite en näitä jaksanut syödä, kun niitä tuli mussutettua aikanaan ihan tarpeeks hiljaisten työiltojen lomassa :D Muille kävi kyl hyvin kaupaks! Nää oli tosi helppoi tehdä, eli vaik ei leivontamestari oiskaan, niin ennakkoluulot nurkkaan ja kokkailemaan!


Suklaa-pähkinä-cookies


-125 g voita/leivonta Oivariinia (käytin jälkimmäistä)
- 3/4 dl sokeria
-3/4 fariinisokeria
-2 tl vaniljasokeria
-2 munaa
-3 dl vehnäjauhoja
-1/2 tl leivinjauhetta
-200 g taloussuklaata
-1/4 dl suklaakoristerakeita (mulla Meiran, jossa erivärisiä rakeita)
-1 dl pähkinöitä


Taloussuklaana käytin Fazerin perinteistä. Tilallehan voi laittaa periaatteessa mitä suklaata tahansa, jos toi ei maistu. Pähkinöitä voi laittaa enemmänkin, jos maistuu. Itse käytin maa- ja saksanpähkinöitä.


->laita uuni lämpiämään 175C
->voin/Oivariinin & sokerin vaahdotus
->lisää munat ja vatkaa kevyesti ->lisää vehnäjauhot sekä leivinjauhot
->lisää suklaarouhe, koristerakeet ja pähkinät
->nosta varovasti pienellä lusikalla uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä (!!!) tilaa keksien välille, koska ne tosiaan leviävät uunissa. Lopputulos ei oo niin siisti, jos joutuu niitä veitsellä erottelemaan toisistaan
->anna olla uunin keskitasossa vähän päälle kymmenen minuuttia. Tarkkana, etteivät pala.
->anna jäähtyä ja säilytä ilmatiiviissä purkissa




<3:llä
Meri

3 kommenttia:

  1. Ai että miten herkullisen näköisiä! Minä ajattelen sen näin: Jos siinä on suklaata, sen on oltava hyvää. Jos siinä on pähkinöitä, se ei voi mennä vikaan. Jos siinä on suklaata JA pähkinöitä, se on taivaallista! :)

    VastaaPoista
  2. Olipa kiva löytää taasen uusi ja erilainen blogi! Tosi namin näköisiä herkkuja, ja tuo siun yläpalkin kuva näyttää aivan ihanalta ^^

    VastaaPoista
  3. Ainiin! Ja isosti onnea myöskin uuden blogin johdosta :)

    VastaaPoista